Aircoservice Menu sluiten

Aircoservice

Houdt de airco van uw auto in topconditie

Aircoservice

Zonder onderhoud kunnen vitale onderdelen van het aircosysteem schade oplopen. Laat uw airco daarom regelmatig checken. Dan voorkomt u bijvoorbeeld lekkage van het koudemiddel, met hoge kosten tot gevolg. CarXpert Autobedrijf Odijk kan een aircocheck, een airco-geurbehandeling en een airco-onderhoudsbeurt voor u uitvoeren.

Aircocheck

Laat regelmatig een aircocheck uitvoeren. Tijdens de check controleren wij onder meer de temperatuur en de druk van het systeem en voeren we een visuele controle van de belangrijkste onderdelen uit. Wijst de check bijvoorbeeld uit dat er te weinig koudemiddel aanwezig is, dan adviseren we een airco-onderhoudsbeurt.

Airco-onderhoudsbeurt

Door zeer kleine lekkages in de leidingen, slangetjes en koppelingen in het aircosysteem, kan de airco het (zeer vluchtige) koudemiddel verliezen. En dat gaat ten koste van de koelcapaciteit. Tijdens de airco-onderhoudsbeurt, inclusief aircocheck, inspecteren we het aircosysteem en vullen we het volledig af. Bovendien doen we een speciale fluortoevoeging, zodat een eventuele lekkage in een later stadium makkelijker te traceren is. Reparatie van lekkages en andere mankementen is niet bij de airco-onderhoudsbeurt inbegrepen. Die voeren wij alleen uit na advies en in overleg, en na uw goedkeuring van de offerte.

Airco-geurbehandeling

Schimmels en bacteriën in de airco zorgen voor een onprettig en ongezond autoklimaat. Tijdens een geurbehandeling wordt het systeem volledig gereinigd. Waardoor schimmels, bacteriën én nare luchtjes verdwijnen.